Fotobeleid

In het team en binnen Stichting IJsselgraaf is er gesproken over het plaatsen van schoolfoto’s op websites en social media zoals Facebook. De algemene lijn is dat het plaatsen van foto’s van schoolactiviteiten geen probleem is zolang de resolutie van deze foto’s laag is. Op deze manier kan iemand met ‘kwade bedoelingen’ niets met de foto.

De Canadaschool heeft de volgende richtlijnen opgesteld voor het plaatsen van foto’s:

• Via de fotopagina biedt de Canadschool foto’s aan in hoge resolutie. Deze fotopagina is alleen toegankelijk voor ouder(s) en verzorger(s) van kinderen van de Canadaschool. De fotopagina is afgeschermd met een wachtwoord.

• Op de officiële Facebookpagina van de Canadaschool plaatst de school af en toe foto’s van schoolactiviteiten. Er worden alleen algemene foto’s van groepsactiviteiten geplaatst en niet van enkele kinderen. Deze foto’s worden in een lagere resolutie geplaatst.

• Foto’s op de fotopagina blijven een jaar staan. Wanneer een schooljaar is afgelopen blijven de foto’s van dat jaar tot de herfstvakantie op de fotopagina te bekijken. Daarna worden de foto’s verwijderd om plaats te maken voor nieuwe foto’s.

© Copyright 2016 | o.b.s. Canadaschool | Dichterseweg 145 | 7006 AD Doetinchem | (0314) 32 59 88 | Een ontwerp van REBOMEDIA